Olimpiada de Limba și Literatura Română-etapa județeană, 2019

În urma întâlnirii Consiliului Consultativ al disciplinei, s-a stabilit, conform art. 14 al Metodologiei - cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare OMEN nr. 4203/30.07.2018, ca selecția pentru participarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română SECȚIUNEA A – Limba și literatura română - gimnaziu să se realizeze prin participarea elevilor la etapa județeană. În vederea stabilirii loturilor școlilor, se va organiza etapa pe școală până la data de 16 februarie 2019, iar tabelele cu elevii participanți, unitatea de învățământ, clasa, profesorul îndrumător să fie trimise pe adresa de e-mail ramona17nov@yahoo.com, până la data de 20 februarie 2019. Norma de participare pentru fiecare școală este de 1 elev x numărul de clase pe nivel, suplimentându-se numărul de elevi pentru școlile care au obținut anul trecut premii și mențiuni la etapa județeană. De asemenea, s-a hotărât ca lucrările elevilor calificați la etapa județeană, însoțite de subiecte, bareme de corectare și tabelul cu rezultatele acestora (nume, prenume, unitatea de învățământ, clasa, profesor îndrumător, punctajul obținut) să fie trimise la inspectorul de specialitate, până la data de 20 februarie 2019.

Punctajul minim pentru promovarea la etapa județeană este de 80 de puncte (nivel gimnazial).

Pentru școlile cu predare în limbile minorităților, tabelele cu elevii care vor participa la etapa județeană se vor trimite pe aceeași adresă până la data de 8 februarie 2019, norma stabilită fiind de 3 elevi pe clasă, la care se adaugă suplimentări pentru școlile care anul trecut au obținut premii și mențiuni. Etapa județeană va avea loc la Școala Gimnazială „Grigore  Silași” Beclean, în data de 16 februarie 2019.

La etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura română, SECȚIUNEA A – Limba și literatura română - clasele IX-XII norma este tot de 1 elev x numărul de clase pe nivel, suplimentându-se pentru școlile care anul trecut au obținut premii și mențiuni la etapa județeană.

Orice tabel care vine după datele stabilite nu va fi luat în considerare.

Etapa județeană va avea loc în 2 martie 2019, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița.

În vederea pregătirii etapei județene a Secțiunii B – Lectura ca abilitate de viață, vă rog să trimiteți pe adresa de mail ramona17nov@yahoo.com, până la data de 20 februarie 2019, tabelele cu elevii participanți, școala, nivelul, profesorul îndrumător, conform normei stabilite de Consiliul Consultativ al disciplinei, adică 1 elev x numărul de clase pe nivel (media claselor de pe un nivel, nu suma acestora), dintr-o unitate de învățământ, suplimentându-se locurile doar acolo unde anul trecut s-au obținut premii și mențiuni la etapa județeană.

Orice tabel care vine după data stabilită nu va fi luat în considerare.

Etapa județeană va avea loc în 2 martie 2019, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița.

  Autor: Admin ISJBN
  Data: 14/01/2019
  Categorie: Limba și literatura română
  Vizualizări: